07-FORUM-Specificni-potrebi-MK

by Нема коментари

Граѓаните и специфичните потреби на општините

За да го поттикне директното учеството на граѓаните во утврдувањето на главните приоритети во нивните локални заедници, Форумот за граѓански дијалог, во пресрет на Локалните избори 2021, организираше серија консултативни средби во девет...

Види повеќе »

09-FORUM-Opstina-CENTARi-MK

by Нема коментари

Граѓаните и приоритетите на општина Центар

За да го поттикне директното учеството на граѓаните во утврдувањето на главните приоритети во нивните локални заедници, Форумот за граѓански дијалог, во пресрет на Локалните избори 2021, организираше серија консултативни средби во девет...

Види повеќе »

05-FORUM-Priorittii-MK

by Нема коментари

Граѓаните ги дефинираа најголемите локални приоритети

За да го поттикне директното учеството на граѓаните во утврдувањето на главните приоритети во нивните локални заедници, Форумот за граѓански дијалог, во пресрет на Локалните избори 2021, организираше серија консултативни средби во девет...

Види повеќе »

03-FORUM-Problemii-MK

by Нема коментари

Граѓаните ги детектираа најголемите проблеми во општините

За да го поттикне директното учеството на граѓаните во утврдувањето на главните приоритети во нивните локални заедници, Форумот за граѓански дијалог, во пресрет на Локалните избори 2021, организираше серија консултативни средби во девет...

Види повеќе »

Untitled 2

by Нема коментари

Форум за граѓански дијалог – Локални избори 2021

Во пресрет на Локалните избори 2021, шест партнерски граѓански организации (НВО Инфоцентар, Младински културен центар-Битола, Центар на заедницата на општина Струга, Гласен Текстилец, Мултикултура и Идеа ЈИЕ), во соработка со уште три граѓански...

Види повеќе »

01-FORUM-Lokalni-izbori-MK

by Нема коментари

Граѓанските приоритети и новите локални власти

Во рамки на проектот „Граѓанска алијанса за прогресивни промени на локално ниво“, поддржан од Меѓународниот центар Улоф Палме од Шведска, во август 2021 година, во пресрет на Локалните избори 2021, се формираше Форум за граѓански дијалог....

Види повеќе »

Мониторинг на Медиуми »

09-Monitoring-na-mediumi--[-Infographic-do-22-januari-2022-]-logoa-USAID-i-BTD

јануари 28, 2022

Континуирана медиумска поддршка за имунизацијата

НВО Инфоцентарот, во рамки на проектот „Информации засновани на факти и транспарентност за успешна Ковид-19 имунизација“, спроведува мониторинг на известувањето на медиумите за процесот на вакцинација. Набљудувањето и анализата на медиумското известување за Ковид-19 имунизацијата се реализира преку...

Анализи »

09-Patot-na-vakcinite-Infografik-do-22-januari-2022-so-logoa-USAID-i-BTD

јануари 28, 2022

Патот на вакцините до Северна Македонија: Состојба до 22...

Целосно вакцинирани се само 40.7% од населението НВО Инфоцентарот, во рамки на својата програма „Информации засновани на факти и транспарентност за успешна КОВИД-19 имунизација“,на неделна и месечна основа го следи процесот на вакцинација против КОВИД-19 во Република Северна Македонија. Главен...

Scroll to top