48891733_10157097455666995_2399916889078759424_n (1)

by No Comments

(Македонски) Форум: Судирот на интереси во власта – тенката линија до корупција

(Македонски) НВО Инфоцентар и Транспарентност Македонија, на 21 декември 2018 година, организираа тематски форум на кој се дискутираше за ефикасните начини за борба против судирот на интереси...

Read More »

nikola-gruevski1

by No Comments

(Македонски) Граѓански организации: Бараме итно завршување на истрагата за бегството на Груевски

(Македонски) Четиринаесет граѓански организации бараат отчетност и одговорност за пропустите и неажурноста на институциите ...

Read More »

748d9912a4ce4f390222af6b

by No Comments

(Македонски) Промовиран првиот периодичен извештај во работата на АВМУ и АЕК во рамки...

(Македонски) Евротинк – Центарот за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, денеска го презентираа првиот периодичен мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и...

Read More »

Strumica 2

by No Comments

(Македонски) Дебата во Струмица: Омбудсманот и локалната власт

(Македонски) Омбудсманот, градоначалникот на Струмица, претставници на државните институции, активисти и новинари, дискутираа за подобрување на меѓусебната соработка за поголема заштита на правата на граѓаните...

Read More »

zacekori napred

by No Comments

Civic Campaign “Take a step forward! You Choose” Launched

Under the slogan “Take a step forward! You Choose”, the CSOs that carry the initiative, through a series of public and media activities, will make an effort to bring the European Union and its policies closer to the citizens and to answer...

Read More »

Untitled

by No Comments

Municipality of Tetovo: Analysis of Capacities for Utilization and Programming of IPA Funds

(Македонски) Генералната оценка за досегашниот перформанс на Општина Тетово, во поглед на нејзините капацитети за искористување и програмирање на ИПА фондовите, во служба на локалните развојни приоритети, се карактеризира со многу низок процент...

Read More »

Civil Scene »

mkd-53292

December 26, 2018

Active citizens for participatory democracy

NGO Info-center in 2019 will cooperate with ten civil society organizations in 5 municipalities: Kriva Palanka, Kratovo, Tearce, Kavadarci and Mavrovo/Rostushe in order to increase capacities for citizens’ mobilization and their active engagement in policy making processes on local level...

Activities »

mkd-53292

December 26, 2018

Active citizens for participatory democracy

NGO Info-center in 2019 will cooperate with ten civil society organizations in 5 municipalities: Kriva Palanka, Kratovo, Tearce, Kavadarci and Mavrovo/Rostushe in order to increase capacities for citizens’ mobilization and their active engagement in policy making processes on local level...

Media Monitoring »

sloboda 1

April 13, 2018

(Македонски) Завршен извештај од мониторингот на медиумските содржини за „десоросоизацијата“

(Македонски) НВО Инфоцентар, во периодот од март 2017 до февруари 2018 година, во континуитет ги набљудуваше и анализираше содржините објавени во медиумите посветени на темата „десоросоизација“ односно на континуираната хајка и нападите врз граѓанските организации, Фондацијата Отворено општество...

Analyses »

748d9912a4ce4f390222af6b

November 29, 2018

(Македонски) Промовиран првиот периодичен извештај во работата на АВМУ...

(Македонски) Евротинк – Центарот за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, денеска го презентираа првиот периодичен мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за...

Scroll to top