Архива за април, 2021

 • Мониторинг на медиумите: Изразена политизација на пописот

  на апр 25, 21 • во Активности, Мониторинг на Медиуми

  Slide1

  НВО Инфоцентарот, во периодот од 1 март до 2 април 2021 (во работни денови, понеделник – петок), го набљудуваше известувањето на медиумите за Пописот 2021. Во мониторингот беа вклучени 9 медиуми: 4 информативни портали (Плусинфо, Фронтлајн, Курир и 360 Степени) и централните вести на 5 национални телевизии, вклучително и јавниот радиодифузен сервис – МРТ1, Телма, Сител, Алфа и Аласт М (вестите на македонски јазик). Главната цел на мониторингот е следење на начинот на кој медиумите известуваат за пописот и како тоа влијае врз информираноста на граѓаните и нивното учествување во пописниот процес. Мониторингот треба да

  Види повеќе »
 • Патот на вакцините до Северна Македонија: јануари – март 2021

  на апр 6, 21 • во Активности, Ковид Имунометар

  Infographic

  Заклучно со 31 март, за вакцинација се пријавиле 111.347 граѓани, што е само нешто повеќе од 8% од вкупниот број граѓани кои треба да се вакцинираат според проценките на Владата однoсно според Националниот план – 1.335.500 граѓани

  Види повеќе »
Scroll to top