ilustracija (2)1

(Македонски) Меѓу тајноста и можните злоупотреби – Заднината на отфрлените кривични пријави

on Jan 8, 20 • by

(Македонски) Дали постапката, која иако е контролирана од вишите јавни обвинителства, може да се злоупотреби? Иако првите луѓе на обвинителствата се децидни дека злоупотреби во отфрлените кривични пријави се речиси невозможни, сепак, тоа е работа која не е докрај емпириски анализирана. Конечно, СЈО оформи предмети и од отфрлени кривични пријави. Останува отворено прашањето дали тајноста на дејствијата во вакви случаи се предност или пречка односно дали во депото отфрлени пријави сепак може да се најдат траги на корупција или злоупотреби...
Pin It

Home » Activities, Analyses, Important » (Македонски) Меѓу тајноста и можните злоупотреби – Заднината на отфрлените кривични пријави

Sorry, this entry is only available in Македонски.

Related Posts

Comments are closed.

Scroll to top