04

(Македонски) ИЗБОРИ 2016: Неутрален тон, но селективен новинарски пристап

on Dec 1, 16 • by

(Македонски) Новинарите редовно ги пренесуваат критиките и обвинувањата на владејачките партии насочени кон СДСМ, но информирајќи за активностите на опозицијата, во својот наратив не ги нагласија и не ги издвоија одговорите и демантите на СДСМ и на Заев за секојдневните обвинувања дека наводно сакаат да ја федерализираат Македонија. Кога станува збор за критиките на опозицијата спрема власта и владејачките партии, новинарскиот приод е поселективен и со забележливо отсуство на пренесување на критиките за криминал и незаконско прислушување, адресирани директно до ВМРО-ДПМНЕ и Никола Груевски...
Pin It

Home » Activities, Media Monitoring » (Македонски) ИЗБОРИ 2016: Неутрален тон, но селективен новинарски пристап

Sorry, this entry is only available in Македонски.

Related Posts

Comments are closed.

Scroll to top