mrt 4(1) (1)

(Македонски) ЦРМ: МРТ останува нетранспарентна и под контрола на власта

on Jul 24, 15 • by

(Македонски) Составот на новиот Надзорен одбор на МРТ покажува дека дури петмина од избраните седум кандидати се вработени во државни институции, а од нив двајца доаѓаат од канцеларијата на Претседателот на Владата. Ваквиот состав претставува директна контрола на власта врз работата на МРТ и директно нарушување на неговата самостојност и независност...
Pin It

Home » Civil Scene, Advocacy for Freedom of Expression » (Македонски) ЦРМ: МРТ останува нетранспарентна и под контрола на власта

Sorry, this entry is only available in Македонски.

Related Posts

Comments are closed.

Scroll to top