One can1

Дружба – животот на еднородителските семејства е чиста форма на уметност

на мај 12, 16 • од

Во организација на Здружението „Една може!“ во недела, 15 мај, во 11 часот во Паркот на франкофонијата ќе се одржи креативна дружба и работилница за деца, со идеја сензибилизација и афирмација на еднородителските семејства. Родителите ќе се дружат, а децата ќе се „вентилираат“ преку креативно изразување и ќе креираат цртежи кои потоа ќе се употребат [&hellip...
Pin It

Home » Граѓанска сцена, Слобода за слободата на изразување » Дружба – животот на еднородителските семејства е чиста форма на уметност

Во организација на Здружението „Една може!“ во недела, 15 мај, во 11 часот во Паркот на франкофонијата ќе се одржи креативна дружба и работилница за деца, со идеја сензибилизација и афирмација на еднородителските семејства.

Родителите ќе се дружат, а децата ќе се „вентилираат“ преку креативно изразување и ќе креираат цртежи кои потоа ќе се употребат како дизајн и печатење платнени торби.

За Здружението Една може!: Здружението Една може! Скопје е доброволно, непрофитно, невладино, непартиско, самостојно, здружение, формирано со слободно здружување на граѓаните поради остварување, заштита и усогласување на своите интереси и уверувања за унапредување на граѓанското, родово рамноправно општество и локалните самоуправи, како и заради вршење на дејности и активности за поттикнување на моралните вредности, зајакнување на родовите односи, меѓуетничкиотдијалог и економскиот развој на самохраните родители и деца на територијата на Р. Македонија.

Настанот е поддржани од проектот „Застапување за слобода на изразување“ на НВО Инфоцентарот и ЦРМ. Оваа акција е овозможена со поддршка од американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД) во рамките на Проектот на УСАИД за граѓанско општество, кој го спроведува ФООМ.

Поврзани написи

Коментарите се затворени.

Scroll to top