Архива за март, 2021

 • КОВИД-19 Протокол за безбедно попишување на терен

  на мар 23, 21 • во Активности, Важни

  Protokol-MK thumb

  Попишувањето ќе се спроведува преку интервјуа „лице в лице“ во домовите на граѓаните, но може и надвор – двор, тераса, веранда, пред влезовите на зградите. Процедурата за попишување ќе трае во просек 20 минути. Попишувањето на терен ќе се одвива според следниве препорачани мерки: Интегралниот текст на Протоколот за превентивни мерки на Комисијата за заразни болести и на Владата може да го најдете на следниов линк: https://popis2021.stat.gov.mk/Upatstva/Covi19Protokol_mk.pdf

  Види повеќе »
 • Герасимовски: Сметам дека пописот може да се спроведе безбедно и сигурно

  на мар 23, 21 • во Активности

  Donco Gerasimovski 2

  Познато е дека во земјава има потреба од спроведување попис на населението, домаќинствата и становите, и тоа што побрзо. Ако се прашаме зошто, и тоа е јасно, бидејќи нашата земја е единствена во светот која нема спроведено попис 19 години. Податоците се кои располагаме се невалидни, делумно неквалитетни и не можат да ги задоволат натамошните планирања

  Види повеќе »
Scroll to top