Архива за јуни, 2019

 • Програми на Европската Унија

  на јун 17, 19 • во Активности

  Untitled

  Програмите на Унијата претставуваат интегриран пакет на активности усвоен од ЕУ, со цел унапредување на соработката помеѓу земјите-членки, и тоа во разни области поврзани со политиките на Унијата, зацртани во Стратегијата Европа 2020. Република Северна Македонија се стекна со право да учествува и во неколку програми на Унијата

  Види повеќе »
 • ИПА – Алатка за локален развој

  на јун 17, 19 • во Активности

  ELS

  Достапните европски фондови се алатка за локален развој преку кој општините би овозможиле подобар живот на граѓаните и би се забрзал влезот на РСМ во ЕУ. Учеството во програмите и проектите на ЕУ подразбира континуирано унапредување на состојбите и креирање на практики кои би ги воделе општините и по влезот во ЕУ

  Види повеќе »
 • На кратко за ИПА

  на јун 17, 19 • во Активности

  IPA

  ИПА или Инструментот за претпристапна помош, претставува финансиската поддршка и е еден од механизмите за европеизација кои Европската Унија ги користи за пренесување на европските принципи, норми и правила во државите кандидати за членство во ЕУ, како и за оформување на нивните институционални и административни структури

  Види повеќе »
 • Завршна конференција: Предизвиците во искористувањето на ИПА средствата на локално ниво

  на јун 7, 19 • во Активности

  LCM IPA2 [ FB Cover ] small

  Конференцијата „Предизвиците во искористувањето на ИПА средствата на локално ниво“, ќе се одржи на 11 јуни 2019 година (вторник), во хотелот Холидеј Ин, во салата Милениум I, со почеток во 11 часот

  Види повеќе »
 • Акција: Младите, активистите и општината заедно за чиста средина

  на јун 5, 19 • во Активности

  62144562_326203031641644_5233387924707344384_n

  Еко Живот, во соработка со НВО Инфоцентар, општина Кавадарци и локалните јавни претпријатија, на 5 јуни 2019 година, Меѓународниот ден за заштита на животната средина, ја спроведе акцијата „Младите, активистите и општината заедно за почиста средина“

  Види повеќе »
Scroll to top