Coallition-for-Zero-Corruption-malo web

by 1 Коментар

Повик за доделување грантови на граѓански организации за борба против корупцијата 2019

Транспарентност Македонија (ТМ), во соработка со НВО Инфоцентарот, во рамки на проектот „Граѓански организации и медиуми против корупцијата – Коалиција за нулта толеранција“, финансиран од Европската Унија преку програмата за поддршка на...

Види повеќе »

infografik 2

by Нема коментари

Анкета: Што мислат граѓаните за Народниот правобранител?

Резултатите покажуваат дека две третини од граѓаните знаат за постоењето на институцијата Народен правобранител, а солиден број се запознаени со дел од нејзините основни надлежности. За Народниот правобранител најмногу слушнале испитаниците од...

Види повеќе »

Untitled

by Нема коментари

Виски за лекарот – благодарност или сепак, само корупција?

СИТНАТА КОРУПЦИЈА НЕ Е НЕВИДЛИВА ТАА ЈА ПОВЛЕКУВА КОРУПТИВНАТА СПИРАЛА „Не потклекнувајте, не бидете дел од ланецот на корупција. Вискито за лекарот или кафето за службеникот можеби изгледаат благодарно или ситно, но тие во темел го поткопуваат...

Види повеќе »

48891733_10157097455666995_2399916889078759424_n (1)

by Нема коментари

Форум: Судирот на интереси во власта – тенката линија до корупција

НВО Инфоцентар и Транспарентност Македонија, на 21 декември 2018 година, организираа тематски форум на кој се дискутираше за ефикасните начини за борба против судирот на интереси...

Види повеќе »

748d9912a4ce4f390222af6b

by Нема коментари

Промовиран првиот периодичен извештај во работата на АВМУ и АЕК во рамки на...

Евротинк – Центарот за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, денеска го презентираа првиот периодичен мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни...

Види повеќе »

Untitled 1

by Нема коментари

Видео-спотови: Како да се обратите до АВМУ и АЕК?

„Како да поднесам претставка до Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ)?“ и „Како да поднесам приговор до Агенцијата за електронски комуникации (АЕК)?“, се две нови едукативни видеа, изработени во рамки на проектот...

Види повеќе »

Граѓанска сцена »

64775096_340733803234511_3436440244478541824_n

јуни 26, 2019

Работилници: Поддршка на граѓанските организации и мобилизација на граѓани

НВО Инфоцентарот во рамки на проектот „Активни граѓани и партиципативна демократија на локално ниво“,  поддржаан од Олоф Палме Центар, на 21 и 26 јуни, во Теарце и Крива Паланка, реализираше работилници со активистите на граѓанските организации: ЦЕД, Скаут, Спектар, Цик-цак и Норгес Вел...

Активности »

523b22176d4b15cc08d2fa29

јули 17, 2019

Промоција на третиот периодичен мониторинг извештај за работата на...

Евротинк – Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, на 9 јули, го презентираа третиот периодичен мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски...

Мониторинг на Медиуми »

naslovna

јануари 28, 2019

Анализа на резултатите од мониторингот на известувањето на медиумите 2018

Мониторингот на медиумите за процена на квантитетот и квалитетот на истражувачкото и аналитичкото новинарско известување се спроведува во рамките на проектот „Истражувачко новинарство за поттикнување реформи“, финансиран од Европската Унија. Целта на проектот што се реализира во периодот 2016-2019...

Анализи »

523b22176d4b15cc08d2fa29

јули 17, 2019

Промоција на третиот периодичен мониторинг извештај за работата на...

Евротинк – Центар за европски стратегии, НВО Инфоцентар, Транспарентност Македонија и Хелсиншкиот комитет за човекови права, на 9 јули, го презентираа третиот периодичен мониторинг извештај за работата на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и Агенцијата за електронски...

Scroll to top