01-Naslovna-Kovid-19-statistika-1

by Нема коментари

Податоците за Ковид-19 имунизацијата да бидат сеопфатни и електронски достапни за сите

  Авторка: Маја Јовановска           Уште од почетокот на имунизацијата против Ковид-19, во февруари годинава, во државава нема единствена електронски достапна и интерактивна база, во која би се слевале и објавувале сите информации и податоци...

Види повеќе »

Monitoring na mediumi [ Infographic 11_2021 ] (1)

by Нема коментари

Политичката криза ја потисна имунизацијата како доминантна тема

Мониторинг на медиуми (до 10 ноември 2021) Вакцинација против Ковид-19 НВО Инфоцентарот, во рамки на проектот „Информации засновани на факти и транспарентност за успешна Ковид-19 имунизација“, спроведува мониторинг на известувањето на медиумите...

Види повеќе »

07-Patot-na-vakcinite--[-Infographicdo-26-oktomvri-2021-]

by Нема коментари

Патот на вакцините до Северна Македонија – состојби до 26 октомври 2021

НВО Инфоцентарот, во рамки на својата програма „Информации засновани на факти и транспарентност за успешна Ковид-19 имунизација“, на неделна и месечна основа го следи процесот на вакцинација против Ковид-19 во Република Северна Македонија....

Види повеќе »

06-Patot-na-vakcinite-Infographic-23-septemvri-2021

by Нема коментари

Патот на вакцините до Северна Македонија – состојби до 23 септември 2021

НВО Инфоцентарот, во рамки на својата програма „Информации засновани на факти и транспарентност за успешна Ковид-19 имунизација“,на неделна и месечна основа го следи процесот на вакцинација против Ковид-19 во Република Северна Македонија....

Види повеќе »

vaccination-2722937_640

by Нема коментари

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани само 36.2% од населението

Една доза вакцина примиле 38.4% (795.186 граѓани). Од 3 до 9 октомври, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за само 0.2%, а на целосно вакцинирани 0.7%...

Види повеќе »

vaccine-5926664_640

by Нема коментари

Неделен #КовидИмунометар: Целосно вакцинирани 35.5% од населението

38.2% од населението примиле барем една доза вакцина (789.802 граѓани). Од 25 септември до 2 октомври, процентот на вакцинирани со една доза се зголемил за 0.4%, а на целосно вакцинирани само за 1%...

Види повеќе »

Мониторинг на Медиуми »

Monitoring na mediumi [ Infographic 11_2021 ] (1)

ноември 17, 2021

Политичката криза ја потисна имунизацијата како доминантна тема

Мониторинг на медиуми (до 10 ноември 2021) Вакцинација против Ковид-19 НВО Инфоцентарот, во рамки на проектот „Информации засновани на факти и транспарентност за успешна Ковид-19 имунизација“, спроведува мониторинг на известувањето на медиумите за процесот на вакцинација. Набљудувањето и анализата...

Анализи »

01-Naslovna-Kovid-19-statistika-1

ноември 17, 2021

Податоците за Ковид-19 имунизацијата да бидат сеопфатни и електронски...

  Авторка: Маја Јовановска           Уште од почетокот на имунизацијата против Ковид-19, во февруари годинава, во државава нема единствена електронски достапна и интерактивна база, во која би се слевале и објавувале сите информации и податоци поврзани со овој исклучително важен процес во битката со...

Scroll to top